Blackened Sirloin met komyn, chilli en lemmetjie

Hierdie is een van my gunsteling maniere om steak gaar te maak. ‘n Braai is ook uiteraard baie lekker veral as die hele samesyn rondom die vuur in ag geneem word, en natuurlik die geselskap en wel ja die dranke wat voor die spys geniet word. Daar is min dinge wat by ‘n braai kom. Die realiteit egter dis nie altyd maklik om steak te braai nie want jy seël nie werklik jou stuk vleis  so goed soos dit geval met ‘n ordentlike warm pan is nie.

My liefde vir spicey sousies oor vleis is wel bekend. Dink maar aan die Argentynse Chimichurri sous. Onlangs lees ek egter hierdie variasie van spicey sousie raak in ‘n tydskrif. van ‘n jaar of wat terug. Die resep is eenvoudig, “blacken” jou vleis vinnig in ‘n baie warm pan, laat rus ‘n paar minute, sny en bedruip met die sousie.

Blackened Beef met komyn, chilli en lemmetjie

Vir die resep het jy nodig

Twee ewegroot en ewe dik stukke sirloin. (ander snitte werk ook maar ek verkies sirloin)

Vir jou sousie het jy nodig:

20 g vars en baie fyn gekapte gekapte pietersielie

10 g vars en ook baie fyn gekapte koljanderblare ( ook bekend as dhania of cilantro)

1 tl fyn komyn

1 tl chilli poeier, jy kan ‘n ½ t look vat as warm nie jou ding is nie (maak tog seker dis een sonder Sudan kleursel!)

1 ordentlike knoffelhuisie ge – crush, mooi fyn

2 “spring onions” fyn gekap

2 eetlepels lemmetjiesap (suurlemoen sal seker werk as dit dan moet…)

½ koppie goeie olyfolie

seesout en vars gemaalde swartpeper.. na smaak

Eerstens meng jy al die sousie se bestandele goed bymekaar en hou eenkant. Dit doen hom natuurlik niks kwaad om so bietjie te staan nie. Hu maar in die yskas, pasop net dat die olyfolie nie stol nie

Maak ‘n ordentlike swaarboom pan solank warm. En ek kan nie meer benadruk nie. Maak die pan moer warm, rook warm.

Druk jou twee stukke sirloin droog met ‘n skoon lappie, vryf met olyfolie en bespring met sout. LW die olie gaan nie pan toe nie, die olie vryf jy op die vleis.

Braai die steak in die pan vir letterlik ‘n minuut aan die eenkant, draai om en herhaal. Haal iut die pan en sit eenkant om te rus vir ten minste 5 na 10 minute. Sny nou die vleis in dun skywe, besprinkle rojaal met die sousie en dien op saam met ‘n lekker brood en ‘n slaai. Avo werk lekker saam met die storie.

LW as jy of jou gaste sku is vir rou vleis is dit dalk nie jou dis nie. Dis sinneloos om hierdie lifelike sous saam met gaar steak te bedien…..

So gepraat van gaar steak. Die legendariese Pepperpot Restaurant in Voortrekkerweg Parow het destyds op hul spyskaarte aangedui dat hulle hul vleis op 4 manier gaar maak, “Blue”, “very rare”, “rare” en “go home”.. Ek kan nie meer met hulle saamstem nie.

Advertisements

About In vino veritas

Some uncomfortable and sometimes misguided truths..
This entry was posted in Resepte en kos goed. and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Blackened Sirloin met komyn, chilli en lemmetjie

  1. murphmuurprop sê:

    Hoe rouer hoe beter. Sousie klink nimlik.

    Bra, hoe gaan dit daai kant?

  2. Neil sê:

    dis darem verseker Murph..bees hy moenie te gaar wees nie.

    ons kap aan Murph dankie ..die Rockies is straks net om die draai..ek is puur kind! 🙂

Lewer kommentaar

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out / Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out / Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out / Verander )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out / Verander )

Connecting to %s